Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Filter op:
Pensioen
Actueel
Stories

Voorjaar 2019

Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Stel jij je kandidaat voor ons verantwoordingsorgaan?


“Pak je kans en doe mee.”


Het verantwoordingsorgaan van ING CDC Pensioenfonds heeft een vacature voor de geleding namens de ING werknemers. Ben jij geïnteresseerd in een actieve rol bij je pensioenfonds en heb je de benodigde competenties in huis? Dan kun je je tot 13 mei 2019 kandidaat stellen.

Hoe actueel zijn jouw pensioengegevens en bedragen?

De Pensioenplanner en de Mijnomgeving van ING CDC Pensioenfonds en Mijnpensioenoverzicht.nl van de overheid hebben gemeen dat ze jouw persoonlijke pensioengegevens en bedragen tonen. Daarbij gelden de huidige pensioen- en belastingregels. Toch zijn er ook verschillen. Het is handig om deze verschillen te kennen als je je verdiept in je pensioen.

Hoeveel risico ben jij bereid te nemen?

Zie jij risico als winst, verlies, kans of onzekerheid? Ben je bereid genoegen te nemen met minder rendement voor meer zekerheid? En heb jij vertrouwen in ING CDC Pensioenfonds als het gaat om de manier van beleggen? Het fonds heeft een online onderzoek uitgevoerd naar de risicohouding van de deelnemers. In dit artikel lees je wat de uitkomsten zijn.

Ben jij een toekomstplanner?

“If you fail to plan, you still plan but you plan to fail!” (Benjamin Franklin)

Wat wordt jouw vakantiebestemming dit jaar? Houd je van verre reizen, dan ben je daar vast al voor aan het sparen. Heb je een buffer voor onverwachte uitgaven of is er nog voldoende financiële ruimte voor andere dingen die dit jaar op jouw planning staan? Blik ook eens wat verder vooruit. Wat zijn dan je plannen, wat mogen ze kosten, hoe werk je daar naartoe, wat wil je ervoor laten, wat blijft er over om straks lekker van te leven?

Jouw pensioen in 2019

Check hier hoe jouw CDC-pensioenpensioenregeling er uit ziet. Bijvoorbeeld het opbouwpercentage in 2019 en het tijdelijk partnerpensioen dat de ANW-hiaat vervangt.

Aandelen, obligaties of onroerend goed?

ING CDC Pensioenfonds belegt de pensioenpremies om rendement te maken. Rendement is immers nodig om jouw pensioen te kunnen uitkeren en met toeslagen te verhogen. Jouw fonds spreidt de beleggingen over de categorieën aandelen, obligaties en onroerend goed. In dit artikel leggen we uit hoe het fonds tot de onderlinge verdeling komt.

De pensioenen zijn met 0,87% omhoog gegaan

Jaarlijks probeert ING CDC Pensioenfonds de pensioenen van (voormalige) medewerkers van ING en pensioengerechtigden op basis van de prijsindex te verhogen. Over 2018 is een gedeeltelijke toeslag van 0,87% mogelijk. In dit artikel lees je meer over de achtergronden van de toeslagverlening.

Aan het stuur van jouw pensioen

Je bent nog geen veertiger en druk bezig met je carrière. Ondanks je leeftijd loont het nu al om een bezoek te brengen aan de Pensioenplanner. Je krijgt inzicht in je opgebouwde pensioen bij je huidige en eventuele vorige werkgevers. Je ziet of je op koers ligt. En je krijgt inzicht in de acties die je kunt nemen. Zo neem je zelf het stuur in handen.

Inloggen in twee stappen

Het is je vast niet ontgaan bij je belastingaangifte, het declareren van ziektekosten of een bezoek aan de Pensioenplanner. Er geldt een nieuwe manier van inloggen met je DigiD. Naast je gebruikersnaam en wachtwoord heb je een extra controle nodig om in te kunnen loggen.

Wanneer krijg jij je AOW en hoeveel is het?

Per 1 januari 2019 is de AOW-leeftijd omhoog gegaan naar 66 jaar en vier maanden. En ook na 2019 blijft de AOW-leeftijd stijgen. Dit heeft de maken met de stijgende levensverwachting in Nederland. Wil je weten wat straks voor jou geldt? En op welk bedrag je kunt rekenen? We leggen het je graag uit.