Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Hoe actueel zijn jouw pensioengegevens en bedragen?

De Pensioenplanner en de Mijnomgeving van ING CDC Pensioenfonds en Mijnpensioenoverzicht.nl van de overheid hebben gemeen dat ze jouw persoonlijke pensioengegevens en bedragen tonen. Daarbij gelden de huidige pensioen- en belastingregels. Toch zijn er ook verschillen. Het is handig om deze verschillen te kennen als je je verdiept in je pensioen.

Het wordt voor jou steeds eenvoudiger om snel inzicht te krijgen in je pensioen. Niet alleen je opgebouwde en te verwachten pensioen bij ING, maar ook je AOW van de overheid en je eventueel opgebouwde pensioen bij eerdere werkgevers. De digitale platforms van het fonds en de overheid helpen je daarbij.

Pensioenplanner
Maandelijks worden jouw pensioengegevens en bedragen geactualiseerd op de Pensioenplanner. Bijvoorbeeld een wijziging van het aantal arbeidsuren, een scheiding of een salarisverhoging. Ongeveer drie maanden nadat je in dienst bent gekomen, zijn jouw gegevens verwerkt en ontvang je een eerste uitnodiging om de Pensioenplanner te bezoeken. Ben je uit dienst gegaan? De Pensioenplanner blijft voor jou toegankelijk zodat je (later) berekeningen kunt maken met je pensioenkeuzes.

Mijnomgeving
De Mijnomgeving (‘Mijn Pensioen’) van het fonds bevat jouw persoonlijke correspondentie zoals het Uniform Pensioenoverzicht (UPO) en je toeslagbrief. Als je inlogt, zie je direct de bruto en netto bedragen die je bij ING CDC Pensioenfonds hebt opgebouwd en wat je kunt bereiken op de pensioenrichtleeftijd 67. Ook is je AOW opgenomen. Deze bedragen worden eenmaal per kwartaal geactualiseerd op basis van de laatste mutaties.

Mijnpensioenoverzicht.nl
Pensioenuitvoerders zijn wettelijk verplicht om de gegevens en bedragen minimaal drie keer per jaar te actualiseren op Mijnpensioenoverzicht. In 2019 actualiseert ING CDC Pensioenfonds de gegevens per eind januari, eind april, eind juli en eind november op basis van de laatste mutaties.

Mijnpensioenoverzicht geeft antwoord op de volgende vragen:

  • Hoeveel AOW en pensioen heb ik opgebouwd?
  • Wat is mijn te bereiken pensioen en wanneer krijg ik dit?
  • Wat krijgen mijn nabestaanden als ik overlijd?
  • Welke gebeurtenissen zijn van invloed op mijn pensioen?
  • Hoeveel AOW en pensioen ontvang ik al?


Heb je vragen?
Zijn er na het bekijken van je pensioengegevens en bedragen vragen? Neem dan contact op met het Pensioenloket.

Delen via: