Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Aan het stuur van jouw pensioen

Je bent nog geen veertiger en druk bezig met je carrière. Ondanks je leeftijd loont het nu al om een bezoek te brengen aan de Pensioenplanner. Je krijgt inzicht in je opgebouwde pensioen bij je huidige en eventuele vorige werkgevers. Je ziet of je op koers ligt. En je krijgt inzicht in de acties die je kunt nemen. Zo neem je zelf het stuur in handen.

Hoeveel jij later kunt besteden op basis van jouw pensioeninkomen, rekent de Pensioenplanner voor je uit. Dit inkomen bestaat uit je opgebouwde pensioen bij ING en eventuele eerdere werkgevers, je AOW van de overheid en mogelijk eigen middelen. Valt het plaatje tegen, dan kun je sleutelen aan je inkomsten- en uitgavenpatroon. Zeker als je jonger bent loont dat de moeite want je horizon ligt nog ver weg.

Invloed op je pensioen
Heb je een scheiding achter de rug of ben je parttime gaan werken? Heb je in het verleden korte of langere tijd niet gewerkt of in het buitenland gewoond? Zorg dat je weet wat dit betekent voor je pensioen.

Bedragen en keuzes
Welke afspraken heb je gemaakt in je echtscheidingsconvenant? Welk effect heeft je keuze om parttime te (gaan) werken op je pensioenopbouw? En wist je dat je AOW minder kan zijn als je in het buitenland hebt gewoond? De Pensioenplanner rekent de invloed van deze en andere life events door in netto en bruto bedragen. Daarnaast biedt de planner je handelingsperspectief in de vorm van allerlei pensioenkeuzes.

Get started
Log met je DigiD in op de Pensioenplanner en ontdek hoe jij er voor staat. Mocht je daarna vragen hebben over je pensioen? Neem dan contact op met het Pensioenloket.

Delen via: