Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Inloggen in twee stappen

Het is je vast niet ontgaan bij je belastingaangifte, het declareren van ziektekosten of een bezoek aan de Pensioenplanner. Er geldt een nieuwe manier van inloggen met je DigiD. Naast je gebruikersnaam en wachtwoord heb je een extra controle nodig om in te kunnen loggen.

De overheid stelt steeds hogere eisen aan de beveiliging van digitale gegevens. Kon je voorheen inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord, nu is daar een tweede controle bijgekomen. Hiermee is het betrouwbaarheidsniveau van DigiD van niveau ‘laag’ naar ‘midden’ gebracht.

Aan jou de keuze
Welke tweede controle je kiest en hoe je deze ontvangt, bepaal je zelf:

SMS code
Je ontvangt de sms code op je mobiele telefoon of in gesproken vorm op je vaste telefoonnummer. In beide gevallen regel je dit via MijnDigiD.

DigiD app
Je installeert de DigiD app op je mobiele telefoon. De DigiD app is beschikbaar voor iOS en Android. Download de app alleen via de officiële stores. Na het downloaden, activeer je de app. Hoe je dat moet doen staat op de website van DigiD.

Met de app kun je inloggen op:

- Je mobiel of tablet. Voortaan kun je inloggen met een pincode.
- Je computer en de browser van de desbetreffende webdienst of organisatie. Vervolgens doorloop je drie stappen: je neemt de koppelcode die in je app verschijnt over op je computer, je scant de QR-code die je op je computer te zien krijgt en je kunt tenslotte de pincode in je app invoeren.

Klik hier voor het stappenplan om in te loggen met je DigiD app.

Delen via: