Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Stel jij je kandidaat voor ons verantwoordingsorgaan?

Het verantwoordingsorgaan van ING CDC Pensioenfonds heeft een vacature voor de geleding namens de ING werknemers. Ben jij geïnteresseerd in een actieve rol bij je pensioenfonds en heb je de benodigde competenties in huis? Dan kun je je tot 13 mei 2019 kandidaat stellen.

ING CDC Pensioenfonds voert de pensioenregeling uit voor (voormalige) medewerkers en pensioengerechtigden van ING in Nederland. Het fonds heeft een verantwoordingsorgaan (VO) dat bestaat uit vier leden. Het VO beoordeelt de beleidsvorming en –uitvoering van het bestuur. Daarnaast houdt het VO toezicht op de evenwichtige belangenbehartiging en heeft het VO adviesrecht op het gebied van bijvoorbeeld het beloningsbeleid. Klik hier voor meer informatie over de taken en bevoegdheden van het VO en de raad van toezicht.

Welke competenties zoekt het VO?
Welke competenties een VO lid dient mee te brengen om zijn of haar taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden adequaat te kunnen vervullen, lees je in bijgaande visie.

Hoe stel je je kandidaat?
Ben je geïnteresseerd en van mening dat je voldoet aan de competentievisie? Dan kun je je tot 13 mei 2019 kandidaat stellen. Houd daarbij met het volgende rekening:

Zittingstermijn
De zittingstermijn voor het VO is vier jaar. Je kunt als lid één keer worden herbenoemd.

Diversiteit
Behalve aan inhoudelijke kennis en ervaring van de werking van een pensioenfonds hecht het VO veel waarde aan diversiteit. Het VO wenst een afspiegeling te zijn van de deelnemers waarvoor het fonds zich inzet omdat dit zorgt voor verschillende zienswijzen en een betere besluitvorming. Dit betekent dat het VO de deelname aan de verkiezingen van mensen met uiteenlopende achtergronden, uit verschillende leeftijdsgroepen en met verschillende vaardigheden aanmoedigt.

Tijdsbeslag
Het verwachte tijdsbeslag voor deze functie zal circa vier uur per week zijn. Je dient aannemelijk te maken dat je deze tijd beschikbaar hebt of dat jij je hiervoor vrij kunt maken. Bespreek dit met je manager.
Vergoedingen
De zittende en nieuw te werven leden van het VO zijn allen in dienst van ING. Je ontvangt voor je inzet geen vergoeding omdat je werkzaamheden in principe binnen diensttijd vallen.

Kandidaatsformulier
Graag ontvangen wij het ingevulde kandidaatsformulier vergezeld van je motivering en Curriculum Vitae. De stukken kun je per e-mail sturen naar: 

Stichting ING CDC Pensioenfonds
T.a.v. Jan Hartman
jan.hartman@ing.com

Vervolgprocedure
Je reactie wordt vertrouwelijk behandeld. Mogelijk onderdeel van de procedure is een gesprek met de verkiezingscommissie. Voldoe je aan de criteria van de competentievisie, dan word je op de kandidatenlijst geplaatst.

Verkiezingen
Als er maar één kandidaat is, dan wordt die kandidaat automatisch het nieuwe VO-lid. Bij meerdere kandidaten schrijft het fonds verkiezingen uit. Deze zullen naar verwachting in de zomer plaatsvinden. 

Verkiezingsreglement
In het verkiezingsreglement kun je in meer detail nalezen welke procedure wordt gevolgd.

Vragen
Ben je geïnteresseerd of heb je vragen over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Jan Hartman, secretaris van het VO, via 06-15 82 92 04 of via e-mail: jan.hartman@ing.com.

Delen via: