Selecteer je leeftijd

Filter op:
Pensioen
Actueel
Stories

Voorjaar 2021

Selecteer je leeftijd

Jouw special

You only live once, maar… denk ook na over later

“Hoe eerder je begint met wat op te bouwen of opzij te zetten, hoe beter.”

André Hollenkamp, net herbenoemd voor zijn derde en laatste termijn als voorzitter van de ING en NN CDC pensioenfondsen, heeft er zin in. “Als je ziet wat er allemaal staat te gebeuren. Nog afgezien van de belangrijke dingen die sowieso op tafel liggen... We gaan naar een heel nieuw stelsel. Daar staan de kranten dagelijks vol mee. Nederland wisselt jaarlijks stuivertje met Denemarken als het gaat om wie het beste pensioenstelsel ter wereld heeft. Dus zo slecht is het hier niet, maar toch moeten we veranderen.”

5 min.

Moet ik iets doen voor partnerpensioen?

Werk je bij ING, dan bouw je automatisch pensioen op. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je partner. Zo is er een uitkering voor je partner, mocht jij overlijden. Soms zijn daar voorwaarden aan verbonden. 

2 min.

Vertrouwen in MVB-beleid van fonds

Maatschappelijk verantwoord beleggen (MVB) is onderdeel van ons beleggingsbeleid. We vroegen je eind vorig jaar naar je mening over dit beleid. Wat vind jij belangrijk? En heb je vertrouwen in het fonds als belegger van jouw pensioen?

3 min.

Verdiepen in je pensioen kan heel goed in kleine brokjes

“Misschien is pensioen niet het eerste waar je aan denkt als je kinderen krijgt of een huis koopt.” 

Herken je dat? Kinderen beneden. Zelf even aan het werk, maar ja…alles bezet. Dus sta je achter de commode. Laptop op het aankleedkussen. Met de knuffels van je pasgeboren baby misschien wel om je heen. Olifanten en giraffen. Wetende dat die ‘echte reizen’ de wereld over nog even op zich laten wachten. Eerst de kinderen wat groter. Later…

4 min.

Je aow en je ING pensioen

Denk jij al na over je leven na je pensioen? Welk inkomen je straks zult krijgen? En of je AOW tegelijk in gaat met je ING pensioen? In dit artikel geven wij antwoord op enkele veelgestelde vragen.

3 min.

Je opgebouwde pensioen meenemen

Ben je nieuw in dienst? En heb je via een vorige werkgever al pensioen opgebouwd? Dan kun je dit pensioen onder bepaalde voorwaarden meenemen naar ING CDC Pensioenfonds. Dit heet waardeoverdracht.

2 min.

Nieuw pensioenstelsel: de routekaart naar 2026

Afgelopen zomer sloten sociale partners en de overheid een hoofdlijnenakkoord voor een nieuw pensioenstelsel. Dit hoofdlijnenakkoord is uitgewerkt in concept-wetgeving. Iedereen kon hier tot 12 februari 2021 op reageren.

2 min.

Wijzigt jouw situatie?

Breng zowel ING CDC Pensioenfonds als Pensioenfonds ING apart op de hoogte van een wijziging.

1 min.

Totaal rendement 5,6%

De financiële resultaten van het vierde kwartaal 2020 zijn bekend. Het fonds behaalde een totaal rendement van 5,6%. De dekkingsgraad steeg ten opzichte van het derde kwartaal van 2020 van 99% naar 104%. De beleidsdekkingsgraad bleef 98%.

1 min.

Wat is het verschil tussen verlaging pensioenopbouw en pensioenkorting?

Een verlaging van je pensioenopbouw en een eventuele korting van de pensioenen zijn van elkaar losstaande zaken. Er spelen andere oorzaken. Ze raken ook andere groepen deelnemers.

2 min.