Selecteer je leeftijd

Selecteer je leeftijd

Jouw special

Verdiepen in je pensioen kan heel goed in kleine brokjes

Herken je dat? Kinderen beneden. Zelf even aan het werk, maar ja…alles bezet. Dus sta je achter de commode. Laptop op het aankleedkussen. Met de knuffels van je pasgeboren baby misschien wel om je heen. Olifanten en giraffen. Wetende dat die ‘echte reizen’ de wereld over nog even op zich laten wachten. Eerst de kinderen wat groter. Later…

Later: daar gaat het in deze special ook over. Maar dan over je pensioen. Dat is nog verder weg dan die reizen. Misschien duurt dat nog wel 40 jaar. Nog langer dan je nu geleefd hebt. Hopelijk denk je wel eens ‘ik moet me er eens in verdiepen’. Als je wilt gaan sparen voor later, dan speelt het misschien wel in je achterhoofd om daar nu gewoon mee te beginnen. Anderzijds, misschien wil je ook nog wel wat groter gaan wonen. Dan is je spaarpot juist leeg aan het eind van dit jaar.

Je hoeft niet alles precies te weten
Wellicht vertrouw je er ook gewoon op dat het goedkomt, omdat je bij een goede werkgever werkt. Natuurlijk is dat vertrouwen fijn. Maar je herkent het vast: het leven slokt je ook gewoon op en af en toe wil je nu ook wat uitgeven. Niet eens perse ‘big spenden’ aan dure kleding en zo, maar wel met iets moois en belangrijks, zoals een nieuw huis. Dat is trouwens ook gewoon een goede investering natuurlijk. Op die manier ben je ook alvast met later bezig. En dan hoef je ook heus niet precies te weten hoe de pensioenregeling in elkaar zit.

Verhalen in plaats van platte uitleg
Pensioen is voor veel mensen ver van hun bed en het wordt pas interessant als het dichterbij komt, maar dan ben je misschien wel te laat. Daarom probeert het fonds het zo makkelijk mogelijk voor je te maken. Bijvoorbeeld door met herkenbare persona’s te werken. Met verhalen in plaats van platte uitlegteksten. Het is toch vaak best lastig je te verplaatsen als je een verhaal leest van iemand die bijvoorbeeld 58 is, terwijl een onderwerp als nabestaandenpensioen jou natuurlijk ook aangaat. 

Je eigen dossier
Daarom maken we de pensioencommunicatie zo persoonlijk mogelijk. Dat blijven we doen. Zeker nu er van alles gaat veranderen. Het nieuwe pensioencontract bijvoorbeeld. Kranten staan er vol van. We nemen je daar graag in mee met voor jou relevante informatie. Zo krijg je als het ware een eigen dossier. Dingen die voor jou van toepassing zijn. 

Kleine brokjes
Goed om te weten dat verdiepen in je pensioen niet in één keer hoeft. Dat dit heel goed in kleine brokjes kan. We bieden de informatie meer en meer opgeknipt aan. En…dan wordt het makkelijk en best leuk. Combineer dit gewoon met belangrijke mijlpalen in je leven. Als je een huis gaat kopen, verdiep je je natuurlijk in je financiën. Zo ook bij de geboorte van je kinderen. Dan kijk je wat de crèche kost, maar ook naar het aantal uur dat je dan gaat werken. Misschien is pensioen niet het eerste waar je aan denkt als je kinderen krijgt en is nabestaandenpensioen niet direct een trigger voor je. Maar je wilt natuurlijk wel goed voor je gezin zorgen. Ook als het onverhoopt niet goed gaat. Eigenlijk moet je in een goede relatie alles goed regelen, voordat je een knallende scheiding hebt. Maar ja, wie doet dat...?

 
Delen via: