Selecteer je leeftijd

Selecteer je leeftijd

Jouw special

Je aow en je ING pensioen

Denk jij al na over je leven na je pensioen? Welk inkomen je straks zult krijgen? En of je AOW tegelijk in gaat met je ING pensioen? In dit artikel geven wij antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Stapsgewijs op weg naar je pensioen. Jouw fonds helpt je daar graag bij met praktische informatie.

Valt de ingang van je AOW samen met je ING pensioen?
Nee, dat is niet zo! De ingang van je AOW is gekoppeld aan je geboortedatum. Reken hier uit welke datum voor jou geldt. De ingang van je pensioen bij ING CDC Pensioenfonds is gekoppeld aan de afspraken die sociale partners hebben gemaakt. De standaard leeftijd bij ING CDC Pensioenfonds is 67 jaar maar je kunt dit vervroegen tot 60 jaar. Uitstellen is niet mogelijk. 

Was je al eerder dan 2014 bij ING in dienst en heb je ook pensioen opgebouwd bij Pensioenfonds ING? Bij dit fonds is de standaard leeftijd 65 jaar maar je kunt dit vervroegen of uitstellen. Informeer bij Pensioenfonds ING naar de exacte mogelijkheden hiervoor of check de website. 

Let op: de keuzemogelijkheden van ING CDC Pensioenfonds en Pensioenfonds ING wijken op enkele onderdelen van elkaar af.

Blijft de AOW leeftijd stijgen?
Dat klopt voor de komende jaren. In 2021 is de AOW-leeftijd 66 jaar en 4 maanden. In 2022 is er een stijging met 3 maanden tot 66 jaar en 7 maanden. In 2023 is er weer een stijging met 3 maanden tot 66 jaar en 10 maanden. In 2024 zal de AOW-leeftijd 67 zijn. Ben je geboren na 31 december 1959? Dan is je AOW-leeftijd nog niet bekend, maar deze is minimaal 67 jaar. Meer informatie over de AOW kun je vinden bij de Sociale Verzekeringsbank.

Wat krijg je straks aan pensioen?
Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor een goed beeld van de bedragen die je gaat krijgen, kijk je op je Uniform Pensioenoverzicht (UPO), Mijnpensioenoverzicht of de Pensioenplanner. 

Wanneer kom je in actie om met pensioen te gaan?
In de CDC-pensioenregeling heb je allerlei keuzes. Overweeg je bijvoorbeeld eerder met pensioen te gaan? Geef dit dan minstens 6 maanden voordat je met pensioen wil gaan aan ons door. Je overige keuzes geef je 4 maanden voor de gewenste pensioendatum aan ons door. Op de website vind je alle informatie terug die je nodig hebt om met pensioen te gaan.

Delen via: