Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Haal meer uit je pensioen

Je leidt een dynamisch leven waarin je op zoek bent naar een goede balans tussen werk en privé. Tussen zorgeloos leven nu en plannen voor later. Daarbij houd je graag zelf de regie in eigen handen, ook als het om je toekomstige pensioeninkomen gaat. ING CDC Pensioenfonds helpt je daarbij, ongeacht de levensfase waarin je nu zit.

Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: onze dromen en ambities waarmaken zonder dat we ons al te veel zorgen hoeven te maken over de financiering daarvan. Hoe je dat regelt is aan jou maar we kunnen je in ieder geval op weg helpen met het geven van inzicht in jouw pensioen.

Ontdek hoe je er voor staat
De Pensioenplanner laat zien of jouw pensioen op koers ligt om later het leven te kunnen leiden dat je voor ogen hebt. Als die toekomst nog ver weg ligt, omdat je bijvoorbeeld een dertiger bent, kun je nu al in actie komen voor een beter perspectief later. Ligt die toekomst dichterbij, bijvoorbeeld omdat je de vijftig nadert, dan zie je wat de mogelijkheden zijn om je pensioen te optimaliseren door persoonlijke pensioenkeuzes te combineren.

Optimaliseren van pensioen
Wat zijn jouw dromen voor later? Wil je bijvoorbeeld eerder stoppen met werken? En hoe verhouden jouw ambities zich tot het bredere plaatje, zoals je woon- en gezinssituatie? Met de antwoorden op deze vragen in het achterhoofd log je in op de Pensioenplanner. Je brengt je toekomstige inkomsten en uitgaven in kaart. Je bekijkt de mogelijkheden om je pensioen te optimaliseren. Bijvoorbeeld door je uitgaven bij te stellen of door elders bij te sparen of te beleggen (dat kan namelijk niet bij ING CDC Pensioenfonds). Aanvullend kun je doorrekenen wat het betekent als je eerder met pensioen gaat, de hoogte van je pensioen varieert en/of ouderdomspensioen uitruilt voor meer partnerpensioen of andersom.

Jaarlijkse apk
Bewaar alle gegevens na je eerste bezoek aan de Pensioenplanner zodat je bij terugkeer relatief weinig tijd kwijt bent. Ben je jonger dan 40? Geef je pensioen dan een jaarlijkse ‘apk’ om je financiële plaatje te bekijken en meer te halen uit je pensioen. Ben je ouder dan 50? Naast je jaarlijkse apk kun je ook gebruik maken van de workshops die ING CDC Pensioenfonds samen met Pensioenfonds ING voor jou organiseert. Houd de berichtgeving vanuit de fondsen en de HR nieuwsbrief en het intranet daarover in de gaten en meld je dan aan via ING Learning Center (ILC).

Delen via: