Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Pensioenplan bij scheiding

Op 29 mei 2019 is de Ministerraad akkoord gegaan met het wetsvoorstel ‘Modernisering pensioenverdeling bij scheiding 2021’. Het voorstel wil ervoor zorgen dat mensen - voor wat hun pensioen betreft - na een scheiding zo snel mogelijk zelfstandig verder kunnen. Een pensioenplan helpt daarbij.

Wetsvoorstel
Het wetsvoorstel beoogt dat het aan de ex-partners toe te kennen pensioen automatisch wordt omgezet in een eigen ouderdomspensioen voor de ex-partner, tenzij partners aangeven dat ze het anders willen regelen. Bij automatische omzetting is men niet meer afhankelijk van de ex-partner, omdat de rechten op ouderdomspensioen al bij de echtscheiding worden verdeeld. 

Pensioenplan
Omdat een automatische omzetting onherroepelijk is, moeten de ex-partners de keuze bewust maken en vastleggen. De introductie van een pensioenplan (vergelijkbaar met een ouderschapsplan) kan de ex-partners helpen om bij de scheiding bewuste afspraken te maken over de verdeling van het pensioen. 

Meer informatie
Via de website en Special houden wij je op de hoogte over ontwikkelingen die invloed hebben op jouw pensioen. Heb je vragen over je scheiding? Neem dan contact op met het Pensioenloket.

Delen via: