Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Fiscale ruimte en meer op je UPO

Je UPO 2019 kun je terugvinden door in te loggen met je DigiD op ‘Mijn Pensioen’. In het overzicht vindt je onder andere informatie terug over je pensioenregeling bij ING CDC Pensioenfonds, de bedragen, de financiële situatie van het fonds en hoe je aan de slag kunt met je pensioen.

Combineren
Heb je in het verleden pensioen opgebouwd bij andere pensioenfondsen, dan ontvang je ook van hen een UPO. Voor een goed overzicht is het handig om de diverse UPO’s met elkaar te combineren.

Factor A
De factor A (aangroei) is een bedrag dat op je UPO staat. Het geeft aan hoeveel ouderdomspensioen je in een kalenderjaar hebt opgebouwd. Ontvang je meerdere pensioenoverzichten? Dan moet je de factor A-bedragen op deze overzichten bij elkaar optellen. Wil je daarna jouw fiscale jaarruimte berekenen? Ga naar de Rekenhulp Lijfrente van de Belastingdienst op www.belastingdienst.nl.

Momentopname
Het UPO laat de stand zien op een bepaald moment. Jouw UPO 2019 is gebaseerd op de stand van 31 december 2018. Wil je de actuele bedragen zien? Ga dan naar Mijn Pensioenoverzicht van de overheid of naar de Pensioenplanner van je fonds. In de Pensioenplanner kun je zien of jouw pensioen op koers ligt en kun je plannen met de pensioenkeuzes die je later kunt maken.

Meer informatie
Op de website van ING CDC Pensioenfonds kun je veelgestelde vragen over je UPO teruglezen. Je vindt er ook een Engelstalige versie terug. Neem gerust contact op met het Pensioenloket mocht je vragen hebben over je UPO.

 

 

Delen via: