Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Opbouwkorting in 2020 door lage marktrente

De marktrente is de afgelopen kwartalen van 2019 fors gedaald. Dit raakt jouw pensioen. De lage marktrente maakt de opbouw van jouw pensioen namelijk fors duurder. Het gevolg is dat jouw pensioenopbouw in 2020 met 25,35% wordt gekort.

Het ambitieniveau van de pensioenregeling van ING CDC Pensioenfonds is een fiscaal maximale pensioenopbouw. Per eind september heeft het fonds bepaald of de door sociale partners overeengekomen premie van 31,5% voldoende is om deze ambitie te financieren.

Opbouwkorting van 25,35%
Uit de toetsing is gebleken dat het fonds in 2020 niet de volledige fiscaal maximale pensioenopbouw kan financieren uit de premie. Als gevolg hiervan wordt de pensioenopbouw in 2020 met 25,35% gekort. Bekijk hier de videoboodschap van het fonds over de opbouwkorting. Daarnaast zal het fonds je in het vierde kwartaal van 2019 persoonlijk informeren.

Pensioenopbouw na 2020
Jaarlijks per eind september toetst ING CDC Pensioenfonds opnieuw of de vaste premie toereikend is om de fiscaal maximale pensioenopbouw te financieren. Het fonds zal je daarna informeren. Wees je er van bewust dat na 2020 opnieuw opbouwkortingen kunnen volgen als de marktrente zo laag blijft.

Toeslagverlening
De lage marktrente heeft ook gevolgen voor de toeslagverlening over 2019. Formeel besluit het bestuur pas in januari 2020. Je kunt er echter nu al van uitgaan dat er geen toeslag zal worden verleend.

Grip op pensioen
Ben je benieuwd hoe de financiële situatie van ING CDC Pensioenfonds zich ontwikkelt? Check dan de website voor de nieuws- en kwartaalberichten over onder andere de ontwikkeling van de dekkingsgraad, de ontwikkelingen op de financiële markten en de performance van de beleggingen.

Wil je weten wat jij kunt doen om grip te houden op je pensioen? Log in op MijnPensioenoverzicht of de Pensioenplanner, bekijk hoe je er voor staat en welke acties je kunt ondernemen als het resultaat tegenvalt.

Delen via: