Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Genoeg te kiezen tijdens Pensioen3daagse

Een pensioengesprek, workshop Pensioenplanner of lunch-event voor jongeren. Tijdens de Pensioen3daagse (6-8 november) konden medewerkers van ING zich tijdens kantooruren verdiepen in hun pensioen.

Tijdens de Pensioen3daagse 2018 organiseerden ING, ING CDC Pensioenfonds en Pensioenfonds ING verschillende activiteiten in Amsterdam om medewerkers meer inzicht te bieden in hun pensioen. 

Persoonlijk pensioengesprek: 7 en 8 november, 10.00-17.00 uur
Ben jij benieuwd hoe je pensioenboterham er later uit zal zien? Of zijn er gebeurtenissen in je leven die invloed hebben op je pensioen? Tijdens een persoonlijk gesprek kregen medewerkers antwoord op deze vragen. 

Lunch-event ‘the future of you’: 7 november, 12.00 uur-13.00 uur
Jongeren tot 40 jaar konden zich vooraf inschrijven voor het lunch-event ‘The future of you’. Onze pensioenambassadeur Santhuruu Nadesapillai nam ze mee in de wereld van pensioenen. Hij vertelde hoe hij als jonge medewerker geïnteresseerd raakte in pensioen en over het belang daarvan. De deelnemers verdiepten zich in de kansen en uitdagingen om met het (toekomstige) budget het leven te leiden dat ze voor ogen hebben. Welke keuzes zouden zij maken en welke rol kan pensioen hierbij spelen?

Workshop ‘inzicht in je pensioen’: 8 november 2018, 14.00 uur-15.30 uur
Aan de workshop ‘Inzicht in je pensioen’ namen medewerkers van 50 jaar en ouder deel. Ze kregen uitleg over het pensioen dat ze bij ING hebben opgebouwd. Vervolgens gingen ze zelf aan de slag met de Pensioenplanner voor inzicht in hun persoonlijke pensioensituatie en keuzemogelijkheden. Na afloop had de groep antwoord op de drie kernvragen: hoeveel krijg ik straks aan pensioen, is het voldoende en welke pensioenkeuzes kan ik maken? 

 

De Pensioen3daagse is een initiatief van Wijzer in Geldzaken. Deelnemende partijen aan de Pensioen3daagse 2018 zijn onder andere: de AFM, het Verbond van Verzekeraars, Adfiz, de Pensioenfederatie, De Nederlandsche Bank, pensioenfondsen en -verzekeraars, diverse banken, onderwijsinstellingen, pensioenadviseurs en vele werkgevers.

Delen via: