Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Wat moet je regelen als je in of naar het buitenland verhuist?

Als je situatie verandert, bedenk dan altijd welke invloed dit kan hebben op je pensioen. Bijvoorbeeld als je in of naar het buitenland verhuist. Of terugkeert naar Nederland. Zorg dat je bereikbaar blijft! We zetten kort op een rij wanneer je in actie moet komen.

Een verhuizing is een belangrijke gebeurtenis in je leven. Er komt veel op je af. Er is veel te regelen. Zeker als je bestemming het buitenland is. Vergeet je niet op tijd na te denken over de gevolgen voor je pensioen?

Geef je adres door
Verhuis je naar of in het buitenland? Of keer je terug uit het buitenland? Geef je nieuwe adres dan aan ons door. Dat kan door met je DigiD in te loggen op Mijn Pensioen. Of stuur ons een brief of e-mail met een kopie van je legitimatiebewijs.

Pensioen in het buitenland
Wil je in het buitenland je pensioen ontvangen? Geef ons dan tijdig je buitenlandse bankrekeningnummer en Burgerservicenummer (BSN) door. Ook vragen we je jaarlijks om een zogeheten ‘levensbewijs’ in te vullen en naar ons terug te sturen. Een lokale instantie moet dit bewijs ondertekenen. Regel je dit al via de Sociale Verzekeringsbank (SVB)? Dan hoef je niets te doen. Zij geven het automatisch aan ons door.

Scheiden en overlijden in het buitenland
Woon je in het buitenland en ga je scheiden? Ga dan naar Mijn Pensioen en geef je scheiding aan ons door. Je kunt natuurlijk ook contact met het Pensioenloket opnemen. Mocht je komen te overlijden in het buitenland, dan geven jouw nabestaanden dit aan ons door.

Alles op de website
Op onze website vind je alles wat je moet weten over belangrijke gebeurtenissen in je leven die invloed hebben op je pensioen. Neem er eens een kijkje. Wil je persoonlijk contact met ons hierover? Natuurlijk kan dat. De medewerkers van het Pensioenloket staan voor je klaar.

 

Delen via: