Selecteer je leeftijd

Jouw special

Controle ‘bewijzen in leven zijn’ hervat

Woon je in het buitenland en ontvang je pensioen? Laat je elk jaar het ‘bewijs van in leven zijn’ (attestaties) door een bevoegde instantie ondertekenen? De afgelopen maanden was dat lastig of zelfs onmogelijk door de coronacrisis. Vanaf oktober is het opvragen van de bewijzen echter hervat.

Jaarlijks checkt ING CDC Pensioenfonds of jouw gegevens nog kloppen en of je in leven bent. Het fonds ontvangt het merendeel van deze bewijzen via de directe koppeling met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). In de overige gevallen vraagt het fonds de informatie rechtsreeks bij je op met behulp van het formulier ‘attestatie de vita’.

Opschorten controle
Na de uitbraak van het coronavirus besloot de SVB tot 1 oktober geen bewijzen op te vragen. ING CDC Pensioenfonds volgde dit besluit voor landen waarvan het fonds geen informatie ontvangt via de SVB.

Hervatten controle
Inmiddels hebben zowel de SVB als het fonds de controle hervat. Na ontvangst van het bewijs kun je het invullen, laten onderteken en terugsturen, zoals je gewend bent.

Informatie
Met vragen kun je dagelijks terecht bij de medewerkers van het Pensioenloket. Wil je meer weten over wat er op je af komt als je met pensioen gaat, klik dan hier.

Delen via: