Selecteer je leeftijd

Jouw special

Krijg ik deeltijdpensioen als ik arbeidsongeschikt ben?

“Ik ben (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt. Kan ik met deeltijdpensioen?” Deze vraag werd aan ons voorgelegd door een medewerker. Lees hier het antwoord dat wij hebben gegeven.

Een voorproef nemen op je pensioen kan in deeltijd vanaf de dag waarop je 60 jaar wordt. Ook – onder voorwaarden - als je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent. Je blijft dan deels aan het werk en over dat deel bouw je pensioen op. Voor het andere deel ga je met pensioen.

Wel deeltijdpensioen
Je kunt alleen van deeltijdpensioen gebruik maken als je direct voorafgaand aan je deeltijdpensionering in dienst bent en alleen voor je arbeidsgeschikte deel.

Let op: eindigt jouw WIA op je AOW-datum? En geldt dat ook voor de premievrije voortzetting van je pensioenopbouw? Dan kun je ook voor het arbeidsongeschikte deel met deeltijdpensioen gaan.

Geen deeltijdpensioen
Ben je niet meer in dienst bij ING en gedeeltelijk arbeidsongeschikt? Dan kun je geen gebruik maken van deeltijdpensioen.

Dit alles is terug te vinden in de pensioenregeling van het fonds.

Plussen en minnen
Deeltijdpensioen is aantrekkelijk als je richting je 67e een stapje terug wilt doen om alvast te wennen aan je leven als gepensioneerde. Realiseer je wel dat er ook nadelen zijn:

  • Je inkomen wordt lager
  • Je bouwt minder pensioen op, omdat je voor een deel eerder stopt met werken
  • Je krijgt per maand minder pensioen dan wanneer je op je 6e met pensioen was gegaan


25%, 50% of 50%

Bij ING CDC Pensioenfonds heb je de keuze uit 25%, 50% of 75% deeltijdpensioen. De datum waarop je vervolgens je pensioen volledig laat ingaan is je 67e. Ben je (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt, overweeg je deeltijdpensioen en voldoe je aan de voorwaarden? Download dan hier het aanvraagformulier of neem contact op met het Pensioenloket voor meer informatie.

Delen via: