Selecteer je leeftijd

Jouw special

Start tijdig met het plannen van je pensioen

Nadert je pensioendatum al of overweeg je eerder met (deeltijd)pensioen te gaan? Gebruik dan de tools die de overheid en het fonds je aanbieden om berekeningen te maken. Voor een offerte neem je tijdig contact op met het fonds.

Mijnpensioenoverzicht. De Pensioenplanner. Je UPO. Dit zijn prima informatiebronnen om je te oriënteren op je toekomstige pensioen en te bekijken welke pensioenkeuzes je hebt. Ben je er snel uit wat je wilt, dan geef je je keuzes tijdig aan ons door. Maar wat doe je als je twijfelt? Na je pensioeningang is een eenmaal gemaakte keuze niet meer terug te draaien.

Kiezen mag maar hoeft niet
Er valt heel wat te kiezen maar het hoeft niet. Je kunt bijvoorbeeld eerder met pensioen gaan. Dat kan bij ING CDC Pensioenfonds op zijn vroegst op de dag dat je 60 jaar wordt. De hoogte van je pensioen kun je variëren, bijvoorbeeld tot aan je AOW-leeftijd. En je kunt je pensioen al dan niet verhogen of verlagen ten koste of ten laste van het partnerpensioen. Maak je geen keuzes, dan gaat je pensioen bij ING CDC Pensioenfonds standaard in op je 67e, zonder variatie in de hoogte van je pensioen.

Plan je pensioen
Voorkom verrassingen en start tijdig met het plannen van je pensioen door het maken van berekeningen. Gebruik hiervoor eerst de tools die de overheid en het fonds je aanbieden. Wil je dat het fonds je pensioenkeuzes daarna nog eens voor je berekent en uitbrengt in een offerte? Geen probleem. Neem minstens zes maanden voordat je met pensioen wilt contact op met het Pensioenloket. Het uitbrengen van een offerte duurt ongeveer 20 werkdagen.

Delen via: