Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Checklist als je uit dienst gaat

Er komt van alles op je af als je uit dienst gaat. Wellicht start je een eigen bedrijf. Je gaat met pensioen gaan. Of je wordt werkloos. Er is van alles te regelen. Verdiep je daarbij tijdig in je pensioen om verrassingen te voorkomen. We helpen je met een checklist.

Stoppen met werken heeft altijd gevolgen voor de hoogte van je pensioen. De pensioenopbouw stopt. Het tijdelijk partnerpensioen vervalt, tenzij je met vervroegd pensioen gaat.

Checklist pensioen
Je vertrek bij ING is een goed moment op je huidige en toekomstige financiële situatie te bekijken. De Pensioenplanner helpt je om meer inzicht te krijgen in je pensioen en de keuzes die je kunt maken. Let verder op:

  • Na je vertrek bij ING wordt je pensioen alleen nog verhoogd met toeslagen, als de financiële situatie van het fonds dat toestaat. Lees hier meer over de toeslagverlening van het fonds.
  • Ga je binnenkort met pensioen? Geef dan op tijd je keuzes door. Houd rekening met je AOW-leeftijd, je pensioenleeftijd bij ING CDC Pensioenfonds (67 jaar), eventuele uitkeringen en de belasting.
  • Staat bij ING CDC Pensioenfonds het e-mailadres van je werkgever geregistreerd? Wijzig dit dan in een privé e-mailadres op ‘Mijn Pensioen’ bij ‘Mijn gegevens’.
  • Overweeg je om je pensioen mee te nemen naar je volgende werkgever? Gebruik het formulier ‘pensioenvergelijker’ voor een weloverwogen keuze of raadpleeg een adviseur. Meer uitleg over een waardeoverdracht vind je hier.


Aan de slag
Een goede voorbereiding is het halve werk. Op de website van het fonds vind je meer informatie. Of neem contact op met het Pensioenloket mocht je en specifieke vraag hebben.

Delen via: