Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Workshops tijdens Pensioen3daagse 2019

Pensioen is niet alleen jouw inkomen voor later. Als goede zorg voor je partner en kinderen is er ook nabestaandenpensioen mocht je eerder komen te overlijden. Tijdens de Pensioen3daagse op 5, 6 en 7 november kwamen de pensioenfondsen van ING voor jou in actie met workshops.

ING medewerkers die deelnamen aan de workshop ‘zorg goed voor elkaar’, kregen inzicht in hun pensioenregeling, de bedragen en wat ze kunnen doen als het nabestaandenpensioen niet toereikend is.

Levenslang en tijdelijk partnerpensioen
Wist je dat ING CDC Pensioenfonds – naast een levenslang partnerpensioen -  sinds 2019 ook een tijdelijk partnerpensioen uitkeert? Wat er bij ING CDC Pensioenfonds voor je dierbaren is geregeld lees je hier terug. Klik hier voor meer informatie over het nabestaandenpensioen bij Pensioenfonds ING.

Is je partner op het moment van je overlijden nog geen 65 jaar? Dan komt je partner misschien in aanmerking voor een uitkering op basis van de Algemene Nabestaanden Wet (Anw). Bijvoorbeeld als je partner de zorg heeft voor kinderen onder de 18 jaar. Meer hierover lees je op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

En als het niet voldoende is?
Ken je de bedragen die je kinderen en partner ontvangen bij jouw overlijden en is dit voldoende? Heb je wel eens nagedacht over een Anw-overlijdensverzekering? Kan sparen of beleggen uitsluitsel bieden? De nabestaandentool van het Nibud/Pensioenfederatie/SVB geeft antwoord op je belangrijkste vragen.

Benieuwd hoe jouw pensioen eruit ziet?
Wil je je verdiepen in het pensioen voor jezelf en je nabestaanden? Log dan met je DigiD in op:

  • De Pensioenplanner: voor inzicht in het pensioen dat je voor jezelf en je partner hebt opgebouwd en welke keuzes je bij pensionering kunt maken.
  • Mijn pensioenoverzicht: voor een totaaloverzicht van je (nabestaanden)pensioen bij ING, bij eventuele eerdere werkgevers en je AOW.
  • De Mijnomgeving: voor o.a. je UPO’s en je indexatiebrieven. Je kunt hier ook je pensioenzaken online regelen.
Delen via: