Selecteer je leeftijd

Maak een keuze
Selecteer je leeftijd
Maak een keuze

Jouw special

Cao-loonsverhoging en jouw pensioen

Ben je in dienst van ING? Dan heb je per 1 september 3% salarisverhoging ontvangen. Wat betekent deze structurele verhoging voor jouw pensioen bij ING CDC Pensioenfonds?

Val jij onder de cao en was jij op zowel 31 augustus 2019 als 1 september 2019 in dienst van ING? Dan heb je per 1 september een verhoging van je persoonlijk maandsalaris gekregen van 3%.

Pensioensalaris
Je bouwt pensioen op over het salaris dat je in een bepaald jaar verdient. Je pensioensalaris bestaat uit 12 maal het bruto persoonlijk maandsalaris, de 13e maand en vakantietoeslag voor zover van toepassing en verschillende toeslagen waarvoor je eventueel in aanmerking komt.

Meer salaris dus meer pensioen?
Dat is niet automatisch het geval. Het maximale pensioensalaris is namelijk € 8.966,08 bruto per maand in 2019. Dit bedrag wordt elk jaar aangepast aan het fiscale maximum. Over het meerdere bouw je dus geen pensioen op bij ING CDC Pensioenfonds. We geven je en aantal rekenvoorbeelden.

Nadine verdient € 9.000 bruto per maand in 2019. Haar salaris stijgt met 3% naar € 9.270. De salarisverhoging heeft geen invloed op haar pensioenopbouw.

Arjen verdient € 4.000 bruto per maand in 2019. Zijn salaris stijgt met 3% naar € 4.120. De salarisverhoging heeft wel invloed op zijn pensioenopbouw.

Merel verdient € 8.900 bruto per maand in 2019. Haar salaris stijgt met 3% naar € 9.167. De salarisverhoging heeft gedeeltelijk invloed op haar pensioenopbouw.

Altijd op de hoogte
ING CDC Pensioenfonds voert voor jou de pensioenregeling uit. Check hoe jouw pensioen eruit ziet door een bezoek te brengen aan je persoonlijke Mijn Omgeving of Pensioenplanner bij het fonds, of Mijn Pensioenoverzicht van de overheid. Heb je vragen, aarzel dan niet om contact op te nemen met het Pensioenloket.

Delen via: